EN TR

Latest News

Nijerya Yol Güvenliği Programına Türk Akını

Ana Yükleniciliğini Asisguard’ın yaptığı ve yaklaşık 15 Türk firmasının sistem ve alt sistemleriyle yer aldığı Nijerya Yol Güvenliği Projesinin Kara Araçları tedarik kısmında; Nurol Makina`nın YÖRÜK NMS Zırhlı araçları da yer alacak. Proje kapsamında bugün iki firma arasında imzalanan sözleşme ile 13 adet YÖRÜK 4x4 NMS zırhlı aracına SONGAR drone sistemleri entegre edilecek. Zırhlı Araçların 2024 yılı içerisinde kullanıcı makamına teslim edilmesi planlanıyor. Bu anlaşma ile Nurol Makina ilk kez Nijerya`ya satış gerçekleştirmiş olacak.

Date: 04 Ocak, 2024 Update: 05 Kasım, 2024

Nijerya Yol Güvenliği Projesi bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle hayata geçirildi. Nijerya'nın başkenti Abuja ile Kaduna şehirleri arasında güvenlik sorunları yaşanan bir otoyolun güvenliğini sağlamak üzere Asisguard ana yükleniciliğinde başlatılan proje; çeşitli büyüklük ve tipte Drone ve VTOL insansız platform, gözetleme kuleleri, komuta kontrol merkezi gibi çeşitli sistem ve alt sistemlerin yol güvenliği projesine entegre edilmesini kapsıyor. Projenin zırhlı araç tedariki kısmında tercih edilen Nurol Makina YÖRÜK 4x4 NMS zırhlı araçlarından ise 13 adet tedarik edilecek. Tedarik edilecek araçların üzerine ise havadan gözetleme ve keşif için Asisguard ürünü SONGAR drone sistemleri entegre ediliecek.

Asisguard ve Nurol Makina arasında gerçekleşen imza törenine Nurol Makina Genel Müdürü Engin AYKOL, Nurol Makina Genel Müdür Yardımcısı Anıl KAREL , ASİSGUARD Genel Müdürü ve CEO'su Barış DÜZGÜN’ün yanı sıra her iki şirketin temsilcileri katıldı.

Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesinde Nurol Makina tesislerinde gerçekleşen törende anlaşmanın detayları hakkında açıklamalarda bulunan Asisguard Genel Müdürü  & CEO'su Barış DÜZGÜN: " Biz geçmiş dönemde Nijerya'ya SONGAR İnsansız sistemlerinin satışıyla giriş yapmıştık. Peşinden bir parti daha SONGAR satışı gerçekleştirdik. Ondan sonra taraflar arasında bir güven ilişkisi oluştuktan sonra, Nijerya'da yaşanan terör problemlerinden dolayı, bizden bir kaç öneri istediler. Bizde onlara uygun gözetleme, karar verme, müdahale unsurlarını kapsayan bir öneri sunduk. Güvenlik tesisatlarını bizden kurmamımızı ve Türkiye'den buraya oyuncu katmamızı istediler. Bu oyuncular içinde müdahale kısmında yani zırhlı araç kısmında, YÖRÜK aracını çok beğendiler. Fabrika gezileri yaptılar ve Karadan müdahale kısmında, elektriksel olarak da donatılmış 13 adet YÖRÜK aracını projeye dahil ettik. IDEF' 23 fuarı sırasında Nurol Makina ile bir ön anlaşma yapmıştık. Bugün de bu ön anlaşmanın sözleşmeye dönüşmesine tanıklık ediyoruz." dedi.

Proje kapsamında 15'e yakın şirketin projeye dahil olduğunun altını çizen DÜZGÜN: " Bir çok Türk şirketimiz Nijerya'ya ilk kez bu proje ile satış gerçekleştirdi. Nijerya özelinde farklı projeleri de kendileriyle görüşmekteyiz. Bu projenin başarısı, farklı 3-4 tane benzer projenin yine ülkemizi kazandırılması açısından önemli olduğunu değerlendiriyoruz. " dedi. 

YÖRÜK araçlarının tedarik edilmesiyle ilk kez Nijerya pazarına girdiklerini belirten Nurol Makina Genel Müdürü Engin AYKOL ise  şunları söyledi: "Sadece Afrika pazarından değil 20'ye yakın ülkede 1500'ün üzerinde  platformumuz ordulara hizmet veriyor. Afrika'da bir çok aracımızla yer alıyorduk. Ama Nijerya'da yoktuk. Zor bir coğrafya, Nijerya'da böyle bir işi olgunlaştırıp, sözleşmeye dönüştürmesi, Barış Düzgün ve ekibinin çok önemli bir başarısı, kendilerini tebrik ediyorum. Bu vesile biz de platformlarımızı Nijerya'ya vermiş oluyoruz. Bu iki firma arasındaki işbirliği çok kıymetli, mümkünse bu yıl içinde bu teslimatları tamamlamayı hedefliyoruz. "