EN TR

Latest News

STM ve Sakarya Üniversitesi İş birliği ile Ulusal Test Yatağı Merkezi kurulacak

Date: 01 Kasım, 2019

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ana yükleniciliğinde, Sakarya Üniversitesiyle iş birliğiyle, 12 aylık sürede Endüstriyel Kontrol Sistemleri Tabanlı Kritik Altyapılar Ulusal Test Yatağı Merkezi kurulmasına yönelik iş birliği anlaşması, STM’nin her yıl düzenlediği CTF etkinliği sırasında atıldı. STM Genel Müdürü Murat İKİNCİ ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN’ın hazır bulunduğu imza töreninde yapılan anlaşma ile enerji ve su gibi kritik altyapıların kontrol sistemlerinin yerlileştirilmesi ve bunların güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak sanayi-üniversite iş birliği modeliyle önemli bir yatırım hayata geçirilecek.

İmza töreninde bir konuşma gerçekleştiren STM Genel Müdürü Murat İKİNCİ: “Bizler insan kaynağı yetiştirme konusunda yatırım yapıyoruz. Özellikle siber güvenlik alanında ihtiyaç; yetişmiş, kabiliyetli insan kaynağı olduğunu değerlendiriyorum. Bunu sadece kurumumuz için değil diğer kurumlarımızda da arttırmak için Üniversitelerimizle iş birliğine çok önem veriyoruz. Bugün burada imzalayacağımız anlaşma ile beraber Sakarya Üniversitesi bünyesinde çok önemli bir altyapıyı üniversitemize kazandırmış olacağız. Bu alt yapı sayesinde daha kabiliyetli uzmanlarımızın üniversitelerden mezun olacağını düşünüyoruz.” Diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN “Enerji ve Su alanında test yatağı oluşturulması amacıyla üniversitemizin Savunma Sanayi Başkanlığı ve STM tarafından uygun görülmesi, desteklenmesi bizim için onur vericidir. Sakarya Üniversitesinin Üstün malzeme, malzeme kaplamanın dışında bio medikal ve siber güvenlik alanında ülkemizin kalkınma önceliklerine hizmet vereceğini düşünüyoruz. Bu projenin üniversite hayata geçirilecek olması bizlere gurur vermektedir.” Dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde Ulusal Test Yatağı Merkezi'nin kurulmasına yönelik başlatılan projede, Siber güvenlik ortamında oldukça önem taşıyan kritik altyapıların hem kontrol sistemlerinin yerlileşmesi hem de bu sistemlerin güvenliğinin milli imkanlarla sağlanması hedefleniyor.

Test Yatağı Merkezi’nde, başlangıç aşamasında enerji ve su yönetim sistemlerinin modellenmesi planlanıyor. Akademik çalışmaların gerçek ortamda modellenmesi ile ülkenin sahip olduğu bilgi dağarcığının genişlemesi ve bu kapsamda yerli ve milli üretimler konusundaki girişimlerin artması amaçlanıyor.